Uzmanlık alanımız olan hafif çelik ve yapısal çeliğin birlikte kullanıldığı hibrit sistemle inşa edilen yapılarda hafif çelikteki şartname sınırları ve yapısal çelikteki konstrüktif detay problemleri ortadan kalkıyor.
Türkiye'de ilk kez bizim uyguladığımız hibrit sistemle yapılan binalarda, hafif çeliğin konstrüktif avantajları, yapısal çeliğin yüksek taşıyıcılığı ile bir araya gelerek çok daha ekonomik ve mimari detaylarda avantaj sunan bir yapı ortaya çıkıyor.
Bu yapı sistemlerinin ön üretimli olması inşa sürecinin her aşamasını denetim altında tutmayı sağlar. Proje ofisinde çizilen imalat projeleri, üretim hattına online olarak aktarılır ve üretim sürecinin her aşaması, hatlar boyunca online olarak takip edilir. Statik, mekanik, elektrik ve mimari aşamaları birbiriyle entegre yürüterek şantiyedeki muhtemel uyuşmazlıkların tamamen önüne geçilir. Bu da şantiyedeki hataları minimize eder.
Hibrit sistemle, büyük ölçekli ve spesifik tasarımlı yapıları hem daha estetik hem de depreme karşı dayanıklı olarak inşa ediyoruz. Bu sistemle yüksek açıklık ve mimari detay gerektiren hastane, okul, sosyal tesis gibi çok amaçlı yapılar inşa edilebilmektedir. Çelik levhalar galvanizli çelikten üretildiği için konstrüksiyonu boya gerektirmez, tamamen cıvatalı ve vidalı sisteme sahip olduğu için kaynak işlemine gerek kalmaz.
Yapısal çeliğin esnek yapısı, mimari çizimleri kolaylaştırır ve özel tasarımlara imkân verir. Depreme karşı dayanıklıdır. Yüksek taşıyıcılığa sahip olan bu sistem genellikle sanayi yapıları, sosyal tesisler, depolar, hangarlar vb. büyük ölçekli ve çok katlı yapılarda en ideal çözümleri sunar. Çeliğin geri dönüşümlü bir malzeme olmasından dolayı çevrecidir. Sadece cıvata bağlantısı ile monte edilir. Yapısal çelik binalar, istenildiği takdirde herhangi bir zayiat olmaksızın sökülüp tekrar monte edilebilir.