Özel Çözümlerimiz

Her biri ayrı ayrı uzmanlık ve özel çözüm gerektiren başarı hikayelerimiz

ARTVİN - MANİSA - AFYON
2022

Devlet şartnamesi ile hafif çelik toplu köy evleri inşa ettik.

Sektörde öncülüğünü yaptığımız ve Türkiye ile tanıştırdığımız hafif çelik yapı sistemi 2020 Elâzığ ve Malatya depreminin ardından ülkenin gündemine girdi. TOKİ’nin prefabrik ve hafif çelik yapı temsilcileri ile bir araya geldiği toplantının ardından çelik yapı şartnamesi oluşturuldu. Biz de sektör deneyimimizle burada belirleyici bir rol oynadık. Türkiye’nin çeşitli illerinde çelik köy evleri inşa edilmeye başlandı. Biz de bu kapsamda hafif çelik yapı sistemiyle Manisa, Afyon ve Artvin’de toplu köy evleri inşa ettik.

Manisa’nın dört farklı bölgesinde eş zamanlı montajı yapılan 87 adet hafif çelik konutun her biri tek katlı ve 90 m² olacak şekilde, 50 kişilik montaj ekibinin çalışması sonucunda altı ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Afyon’un çeşitli bölgelerinde ise 68 adet her biri 90 m², tek katlı konutların montajını da aynı sürede tamamladık. Artvin Yusufeli’nin iki farklı lokasyonunda yapılan projede, 3+1/130 m² ve 2+1/90 m² olmak üzere toplam 246 adet çelik konut, 150 kişilik montaj ekibi ile koordineli bir şekilde çalışarak 10 ay içerisinde yaşama hazır hale geldi. “TOKİ Köy Evleri” projesi hafif çelik sistemin Türkiye’de kabul görmesi ve yaygınlaşması açısından önemli bir başlangıçtır.



KIBRIS
2020

Hibrit sistemle bir ayda hastane inşa ettik.

Pandemi döneminde hızlı bir şekilde inşasına ihtiyaç duyulan Kıbrıs’taki Acil Durum Hastanesinin yapımında ana yüklenici firmanın çözüm ortağı olarak yer aldık. Hafif çelik ve yapısal çeliğin avantajlarını buluşturup hibrit olarak bir arada kullandık.

Projede süreci başından sonuna büyük bir titizlikle yönettik, teknik ofisimizden üretim ve sahadaki montaj ekibine kadar proje yönetimi disipliniyle koordineli bir çalışma yürüterek 13.500 m² kapalı alana sahip acil durum hastanesini 150 kişilik montaj ekibi ile bir ayda teslim ettik. Bölgenin iklimine göre özel yapı malzemeleri kullandığımız projede, grup bünyemizdeki markalardan Ekobord ile projenin A1 sınıfı yanmaz fibercement dış cephe kaplamasını, Profacto ile hafif çelik profillerini ve Neopan markası ile kompozit panellerinin üretimini gerçekleştirerek projenin bütün bileşenlerini entegre üretim anlayışımızla yaptık.

Ayrıca hastanenin çatı örtüsü, tasarım ve patenti Vefa'ya ait olan kompozit panel ile ısı köprüsü oluşturmaksızın A1 yanmaz bir yüzey oluşturarak kenet çatı sistemi ile kaplandı. Kıbrıs’ta sağlık sektörü için büyük önem arz eden Acil Durum Hastanesi 100 yatak, altı ameliyathane ve 24 yoğun bakım ünitesi ile pandemi döneminde hizmet vermeye başladı.

FİLDİŞİ SAHİLİ
2017

Fildişi Sahili'nde 4.000 kişilik olimpiyat kampı yaptık.

Fildişi’nin Abidjan şehrinde 8. Fransızca Konuşan Ülkeler Oyunları (Francophone) için 4.000 sporcunun konaklayacağı bir yaşam alanına ihtiyaç vardı. Snedai ve Getran firmalarının iş birlikleriyle gerçekleşen bu projede 54.000 metrekarelik, her biri üç katlı toplam 33 binadan oluşan olimpiyat köyünü inşa ettik. Tüm binalar prefabrik panel sistemle yapıldı.

25 günlük bir projelendirme süreci sonunda ilk sevkiyatlarımızı göndermeye başladık. İç ve dış duvarlarda tamamen kendi tasarımımız olan ve Warrington’dan A1 yanmazlık sertifikalı Neopan taşyünü sandviç paneller kullandık. Binaların cephelerinde kırmızı, mavi, sarı, gri ve beyaz olmak üzere beş farklı renk tercih ettik.

Organizasyonun büyüklüğü nedeniyle proje ve şantiyemiz bu ülkenin siyasi liderleri tarafından da yakından takip edildi. Büyükelçimiz de gelişmeleri yakından izledi. Böylesi kompleks bir projeyi Vekon uzmanlığıyla altı ay gibi kısa bir sürede tamamladık.



İSTANBUL
2016

İlk dört katlı konteyneri biz yaptık.

DAP Yapı’nın üstlendiği bir inşaat projesinde, alanın dar olması şantiye mobilizasyonu açısından yatay yerleşime olanak tanımıyordu. Daha çok personelin barınmasını sağlamak için dikey yerleşime elverişli çözüm geliştirilmeye karar verdik ve Türkiye’de ilk kez dört katlı konteyner projesi için çalışmaya başladık.

104 adet modüler konteyner kullanarak gerçekleştirdiğimiz dört katlı projenin hem mimari yerleşim hem de statik hesaplarını iki haftada yaptık. Süre ve üretim açısından hızlı hareket ederek bir ayda da montajını tamamladık. Konstrüksiyon kurulumunda dış duvarlarda çapraz çerçeveler yaparak hem montaj stabilitesini hem de yapılardaki kalıcı stabiliteyi sağlamış olduk.

MALEZYA
2016

Yerinde montaj hattı kurduk.

Malezya’da Petronas’ın gerçekleştireceği büyük bir proje için 2.500 mühendisin kalacağı, Asya'nın en büyük üst düzey yönetici lojmanları yapılacaktı. Projede; altı ayda 1.800 adet modüler yapı üretimi yapabilecek bir tasarıma ihtiyacımız vardı.

Hızlı üretilebilir, deniz yolu ile sevk edilebilir, alttan kaldırılabilir, yerel işçiler tarafından montajlanabilir, düşük maliyetli bir modüler üretim yapmalıydık. Proje kapsamında geliştirilen ve üretilmesine karar verilen modüler yaşam ünitelerinin ölçüleri, uluslararası lojistik kuralları çerçevesinde tamamıyla Türkiye’de yapılıp Malezya’ya sevk edilmeye uygun değildi.

Bu nedenle bir ilki gerçekleştirerek proje alanında bir montaj tesisi kurulmasına karar verdik. Sahada kurduğumuz yarı montaj hattı sayesinde Türkiye’den yarı mamul olarak gönderdiğimiz ürünleri, yerinde tam mamul haline getirip ardından montajını gerçekleştirdik. Toplamı 80.000 metrekareden oluşan, 1.800 adet modüler yaşam ünitesi ve 40.000 m² hafif çelik bina inşa ettiğimiz bu büyük çaplı projede, Petronas’ın ihtiyaçları ve arazi koşullarını dikkate alarak ürün geliştirmeden itibaren tüm süreçleri yeniden tasarladık.

Entegre proje yönetimi anlayışıyla tasarımından üretim ve montajına kadar tüm süreçleri tek başına üstlendiğimiz bir proje oldu. Sahada kurduğumuz yarı montaj hattı sayesinde hem maliyet avantajı sağladık hem de projeyi sözleşme süresinden çok daha erken, yaklaşık beş ayda tamamladık. İlk Uzak Doğu ihracatımız olan proje, bütün detaylarını kendine has kurguladığımız ve farklı konteyner, prefabrik ve çelik yapı sistemlerini bir arada kullandığımız bir proje oldu.

İSTANBUL
2014

Üniversite Kampüsünü 2,5 Ayda Tamamladık.

Medipol Üniversitesi Kavacık Kuzey Kampüsü’nü hafif ve yapısal çeliği bir arada kullanarak inşa ettik. Üniversitenin eğitim dönemine yetişmesi gerekiyordu ve süre çok kısıtlıydı. Amfi, yurt ve yemekhane içeren bu binalar geniş açıklık ve yüksek tavan gerektiriyordu. Tüm bunları değerlendirdiğimizde projeyi yapısal ve hafif çeliği bir arada kullandığımız hibrit sistemle gerçekleştirdik. 12.000 metrekarelik alanda yer alan üniversite binalarını 2,5 ay gibi kısa bir sürede eğitime hazır hale getirdik. Dörder katlı iki bloktan oluşan binaların ana tasarım kurgusu yapısal çelik perde duvar mantığına göre yapıldı, tüm deprem ve rüzgar yükleri çelik çaprazlı perde duvarlar tarafından karşılandı. Her bir katın zeminine trapez hadveli galvanizli sac döşendi, üstüne çelik hasırla beraber beton dökülerek döşeme oluşturuldu. Geniş açıklıklar için kolonlar ve kiriş görünmeden çözüm sağlandı, binaların içinde estetik bir görüntü oluşturuldu. Ayrıca kısa sürede tamamlandığı için de işçilik ve malzeme maliyetleri sayesinde ekonomik bir çözüm oldu.

VENEZUELA
2013

Hafif çelik konutta dört kata kadar çıktık.

Güney Amerika ülkelerinden Venezuela’nın başkenti Caracas'ta, Summa iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz toplu konut projesinde beklenti projenin dörder katlı hafif çelik binalardan oluşmasıydı.

Bütün sistem, uzman mühendisliğimizle, dört katlı çelik bina için yeniden oluşturulan standartlara göre kurgulandı. Statik hesaplar yapılırken üretim, montaj ve malzeme yüklemesi dahil her aşama en ince ayrıntısına kadar dikkate alındı. Proje dört katlı toplam 102 blok toplu konut binalarından ve dört adet okul binasından oluşuyordu. 2+1 ve 3+1 daire tiplerinin yer aldığı toplam 1.600 konutluk proje kentsel dönüşüm planının ikinci ve üçüncü etabını oluşturuyordu.

Toplam 120 bin metrekare yapı inşa edilen proje, sekiz ay gibi kısa bir sürede teslim edildi. Güney Amerika’daki ilk işimizde özel uzmanlık gerektiren bir projeyi tamamlamış olmak bizim için gurur vericidir.

PERU
2013

Malzemeleri sahaya helikopter yardımıyla sevk ettik.

Peru, Huanza’daki Astaldi’nin inşa ettiği hidroelektrik santrali için 24.553 metrekarelik prefabrik sistemle işçi yatakhaneleri yapılacaktı. Şantiyenin kurulacağı bölge dağlık, engebeli bir bölgedeydi. Yol olmadığından üretilen malzemelerin sahaya sevki sorun teşkil ediyordu.

Ürettiğimiz panel ve diğer bileşenleri sahaya helikopter ile sevk ettik. Bu yöntem işimizi çok kolaylaştırdı ve süreci hızlandırdı. 18 kişiden oluşan montaj ekibiyle dört ayda şantiyeyi tamamladık.

Our web site is being renewed
vekon@vekon.com.tr
notre site web est en cours de renouvellement
vekon@vekon.com.tr